Протестиращи в Тел Авив поискаха оставката на премиера Нетаняху

  • 16 февруари 2018 19:12

  • 1360
  • 0
Протестиращи в Тел Авив поискаха оставката на премиера Нетаняху
© gettyimages (архив)

Няколко хиляди израелци настояха днес в Тел Авив за оставката на Бенямин Нетаняху. Това е първият протест, откакто полицията препоръча министър-председателят да бъде подведен под отговорност за корупция, предаде БТА, цитирайки АФП.

Демонстрантите, много от тях дошли със семействата си, включително децата си, се събраха край Националния театър в жизнерадостна обстановка в слънчевия ден. Те носеха плакати с лика на Нетаняху, пресечен от жълта лента и текст на английски "Крайм министър" ("Министър на престъпността"). На други се четеше "Бай бай, Биби". На иврит, Биби е популярно прозвище на премиера. "Лъжец, лъжец", скандираха участниците, след като оратор подигра постоянните възражения на Нетаняху, че е невинен.

В Тел Авив - икономическата, културна и либерална столица на Израел - от месеци е арена на ежеседмични протести с искане Нетаняху да бъде съден и да се оттегли. Макар и дългоочаквани, препоръките на полицията предизвикаха политически вълнения. Сега решението за повдигане на обвинения срещу премиера е в ръцете на главния прокурор, но то може да отнеме месеци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини