Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще почете паметта на Васил Левски

  • 16 февруари 2018 16:57

  • 1162
  • 2
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще почете паметта на Васил Левски
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще участва в тържествените ритуали, посветени на 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, които ще се състоят на 18 и 19 февруари в гр. Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Възпоменателната церемония в памет на Апостола на свободата ще започне в 18.00 ч. на 18 февруари на площад "Васил Левски". В ритуала ще участват представителни подразделения на 61-ва Стрямска механизирана бригада. На него ще присъства и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов.

Възпоменателният митинг-поклонение ще се състои от 11.00 ч. на 19 февруари на площад "Васил Левски" в гр. Карлово. В ритуала ще участват представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

В знак на признателност към делото на Левски военнослужещи от Българската армия ще поднесат венци и цветя на възпоменателни ритуали във Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, Асеновград, Благоевград, Белене, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, Смолян, София.

В гр. Ловеч на 18 февруари от 18.30 ч. пред паметника на Васил Левски в кв. "Вароша" ще се състои тържествена проверка-заря, в която ще участват началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.16 | 18:53

2
Как не Ви е срам, да осквернявате Левски? Патриоти.... боклуци.
todorov

2018.02.16 | 18:53

1
bokluk takiv, predatel

Добави коментар

Водещи новини