КОНПИ внесе иск за 3.6 млн. лв. срещу Георги Вълев от "Килърите"

  • 16 февруари 2018 15:20

  • 4107
  • 0
КОНПИ внесе иск за 3.6 млн. лв. срещу Георги Вълев от "Килърите"
© Булфото (архив)

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ е внесла иск за 3,6 млн. лв. срещу Георги Вълев, се посочва в съобщение, публикувано на сайта на Комисията. Тя е внесла във Великотърновския окръжен съд мотивирано искане по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност /ЗОПДИППД/ срещу Георги Вълев с цена на иска 3 611 170 лв.

Предмет на иска са 41 /четиридесет и един/ недвижими имота, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност.

От пресцентъра на Окръжния съд във Велико Търново потвърдиха, че искът е получен, делото е разпределено на съдия и предстои насрочването му, пише БТА.

Георги Вълев е признат за виновен по така нареченото дело "Килърите" за престъпления, попадащи в обхвата на ЗОПДИППД (отм.), а именно че в периода 2000 - 2009 г. във Велико Търново без съответно разрешение е извършил банкови сделки и е получил значителни неправомерни доходи, се посочва в съобщението на комисията.

Комисията е внесла искове за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу още две лица от групата на т. нар. "Килъри". От Петър Стоянов се претендира имущество на стойност 361 881 лв., а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини