Борисов към Йълдъръм: Да инвестираме в инфраструктура и образование, а не в нови огради (видео)

  • 16 февруари 2018 14:55

  • 2863
  • 3
Борисов към Йълдъръм: Да инвестираме в инфраструктура и образование, а не в нови огради (видео)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща с премиера на Турция Бинали Йълдъръм в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха от правителствената пресслужба.

Основната им тема на разговор бяха инфраструктурните проекти в региона. Премиерът Борисов подчерта важната роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които осигуряват свързаност в Европа. „Да харчим парите за инфраструктура, за образование и култура, а не да правим нови огради“, каза Борисов и допълни, че изграждането на жп линиите, магистралите и дигиталната инфраструктура трябва да се осъществя паралелно.

Турският премиер Йълдъръм заяви, че подобряването на инфраструктурата ще става само по европейските стандарти. „Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази насока“, каза той и посочи, че в момента се строи продължението от Капъкуле до Истанбул. „Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме много модерна инфраструктура, която ще преминава през България и Турция“, посочи още Йълдъръм.

Двамата обсъдиха миграционната криза като подчертаха добрите резултати от съвместната работа между София и Анкара. Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС-Турция, която ще се проведе във Варна в края на март. Турският премиер информира Борисов за срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, определяйки я като ползотворна и стъпка за подобряване на отношенията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2863 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.23 | 09:39

3
курва бойко най обича турци да го шибат

2018.02.22 | 18:01

2
Голям дослук с тия . Нали са братя с Ердоган .
123

2018.02.22 | 15:23

1
mogasta turciq i nashiq maloumnik, bre bre, tuciq e svetovna sila a nie kade sme

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини