Оцеляло от стрелбата в Паркланд момиче напсува Доналд Тръмп

  • 16 февруари 2018 13:55

  • 4560
  • 2
Оцеляло от стрелбата в Паркланд момиче напсува Доналд Тръмп
© gettyimages (архив)

С псувни бе нападнат американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския от страна на ученичка, оцеляла след масовото убийство в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в град Паркланд (в щата Флорида), предаде АП.

"Не ми трябват твоите съболезнования". Това написа в Twitter тийнейджърката, наречена Сара Чадуик. Тя отправи нецензурни думи към държавния глава на страната и го разкритикува остро за неговите думи, постнати в системата за микроблогове. Той изрази вчера съболезнования на близките на загиналите в училището. "Моите мисли са с жертвите и се моля за тях", заяви държавният глава.

Публикацията на Тръмп разгневи Чадуик. "Молитвите няма да върнат моите най-добри приятели и най-обичани учители. По-строгите правила за продажба на оръжие може да предотвратят подобни трагедии", допълни момичето.

По-късно Чадуик премахна поста си и се извини за думите си към Тръмп. "Моята позиция за по-строгия контрол върху продажбата на оръжие обаче остава непроменена", категорична бе тя.

Роденият през 1999 г. Никълъс Круз влезе в училището, от което бе изгонен, и откри огън. Вследствие на стрелбата загинаха 17 души. Тийнейджърът, членувал в крайнодясна организация, вчера бе обвинен за масовото убийство. Магистратите също постановиха, че той няма да може да излезе под гаранция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4560 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.19 | 20:53

2
Дончо е виновен

2018.02.19 | 20:53

1
кво е виновен Дончо за умственоувредените дегенерати. Гените си казват думата рано или късно, ама там все по-рано вече.

Добави коментар

Водещи новини