Вижте какво ще бъде времето през уикенда

  • 16 февруари 2018 11:29

  • 3145
  • 0
Вижте какво ще бъде времето през уикенда
© Pixabay

През нощта от север облачността временно ще се увеличи. След полунощ в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, информира НИМХ-БАН, предаде БТА.

Утре на много места в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса. Вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява.

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, а след обяд ще настъпва подобрение на видимостта и разкъсване на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 8-10 градуса; температурата на морската вода - 5-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб, по билата - умерен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 4 градуса, на 2000 м - около минус 1 градус.

неделя от север на юг ще превали - предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг. На повече места в Северна България ще има превалявания, докато в Южна България ще са само на отделни места, а и температурите в Югозападна България ще достигнат 12-13 градуса. В останалата част на страната максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще проникне малко по-студен въздух. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време с предимно слаби превалявания. В понеделник на места, главно в планините и планинските райони в югозападната половина на страната, ще превали предимно сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини