Екатерина Захариева за сблъсъка Борисов - Радев: Надявам се тонът да се успокои

  • 16 февруари 2018 08:42

  • 1846
  • 9
Екатерина Захариева за сблъсъка Борисов - Радев: Надявам се тонът да се успокои
©

Не е приятно, това което се случва между президента и премиера. Надявах се, че институциите работят добре. Надявам се напрежението да се изчисти, за да е в полза на България, защото не е полезно за никого. Надявам се тонът да се успокои. Това каза министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ефира на БТВ.

Тя отбеляза, че тонът на премиера е бил изключително добронамерен и се учуди от реакцията на президента. „Премиерът призова президентът, ако има някакви данни да подаде сигнал до компетентните органи“.

По повод домакинството на България за срещата между лидерите на ЕС с президента на Турция Ердоган, Захариева каза: „Тази среща е съвместна инициатива на българския премиер и на председателя на ЕС Юнкер. Първо фактът, че успяваме да организираме такава среща е голям успех на България и външната ни политика. Ще имаме възможност да се обсъдят и сериозните въпроси между България и Турция“.

По повод думите на президента Радев, че няма да присъства на среща, на която не е бил поканен, Захариева коментира така: „За всяко едно действие от МС президентската институция се информира. Ако има желание да се види с президента Ердоган, президентът може да присъства. Въпросите, които президентът Радев поставя обаче, са предмет на двустранните срещи, а срещата във Варна е в европейски формат. Това е т. нар Лисабонски формат, на който се срещат европейски лидери, припомни външният министър. Това е формат по време на европредседателството. Правим всичко възможно, за да подпомагаме президентската институция. Институциите трябва да си взаимодействат, което е в интерес на българските граждани. Не като по времето на Орешарски, когато нито един министър не беше пускан по време на срещите на президента Плевнелиев“, подчерта Захариева.

„България в никакъв случай на разнася шербет, чай или кафе по време на председателството. България поставя важните въпроси пред Европа".

По повод думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че премиерът на България може да получи руско гражданство и да гласува за Путин, защото мечтите се сбъдват, Захариева отговори: Това е нелепа шега. До това се стигна, след шега от страна на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който каза, че две неща в света не се избират – родителите и руският президент. Реакцията обаче закъсня със 17 дни.

На неформалната среща на външните министри от държавите в ЕС, която в момента се провежда в София, се обсъждат важните и актуални теми от актуалните геополитически проблеми, каза още Захариева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1846 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.02.28 | 10:15

9
Тази змия от 4 май 2017 г. е вицепремиер по правосъдната деформа и министър на външните работи в правителството на ГРОБ и Обединените мафиоти...
ДАВАЙ РАДЕВ

2018.02.28 | 10:15

8
ГРОБАРИТЕ СА БОЯДИСАНИ ПОСТИНЯЦИ НЕУСПЕЛИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА А СЕГА СТАНАЛИ БИЗНЕСМЕНИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ И МИСЛЯТ ЧЕ СА ФАНАЛИ БОГУ ЗА КУ.РУ......
Пьотр

2018.02.28 | 10:15

7
Господин Президент - Давай!!!

2018.02.28 | 10:15

6
Тиквата се самозабрави !!! Той все още си мисли че има работа с оня халлю Плевню когото командваше и му дърпаше ушите >ХА ХА ХА !!!!!!!

2018.02.28 | 10:15

5
Как спечели парите тая кокошка от 2 000 000 лева да си купи палата в който сега живее ?????

2018.02.28 | 10:14

4
Тиквоний защо харесва толкова това недоразумение!?
Castor

2018.02.28 | 10:14

3
Аз се надявам да продължи Радев да си му ги реква нещата на тъпата мутра!

2018.02.28 | 10:14

2
дърта очилата курва

2018.02.28 | 10:14

1
Тази фитка за каква ли я готвят,след като не слиза от медиите!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини