Общо 13 дипломатически представителства в Москва са получили пликове с прах

  • 15 февруари 2018 18:39

  • 1385
  • 2
Общо 13 дипломатически представителства в Москва са получили пликове с прах
© pixabay.com (архив)

Общо 13 дипломатически представителства в Москва, включително българското, получиха пликове с прахообразно вещество, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Вчера подозрителни писма пристигнаха в шест дипломатически представителства. Днес пликове с прах пристигнаха и в посолствата на България, Холандия, САЩ, Италия, Канада и Словения, както и в представителство на ООН. Според източник на ТАСС в службите за спешна помощ веществото не представлява опасност. Смята се, че пликовете са били изпратени в един ден. Всички получени писма са съдържали сходен по състав прах.

По-рано органите на реда съобщиха, че в състава на праха е открит фипронил - вещество от семейството на пестицидите, използвано в селското стопанство, медицинската практика и при борбата с вредни насекоми. По данни на главното управление на руското вътрешно министерство за Москва, полицаите са конфискували веществото и са го изпратили за изследване. Установено е, че то не представлява опасност, съобщи говорител на управлението.

Представител на главното управление на министерството на извънредните ситуации за Москва също потвърди, че веществото не представлява опасност за населението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1385 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.15 | 21:03

2
БЪЛГАРИТЕ СА ИЗХВЪРЛИЛИ ПИСМОТО В БОКЛУКА КАТО СА ВИДЕЛИ ЧЕ НЯМА НИЩО ЦЕННО В НЕГО МЪРМОРЕЙКИ ... ВИЙБА МАКАТА ПРОСТА...

2018.02.15 | 21:02

1
прах, прах, прах в очите на хората

Добави коментар

Водещи новини