Министрите Ивайло Московски и Горан Сугарески обсъдиха напредъка по транспортен коридор 8

  • 15 февруари 2018 18:35

  • 8155
  • 0
Министрите Ивайло Московски и Горан Сугарески обсъдиха напредъка по транспортен коридор 8
© МТИТС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министърът на транспорта и съобщенията на Македония Горан Сугарески проведоха работна среща днес в София.

Повод за разговорите бе поетият ангажимент от страна на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за изпълнение на главния приоритет в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз за свързаността на Западните Балкани, съобщиха от пресцентъра на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Основен акцент в разговорите между министрите бе поставен върху транспортен коридор 8, като двамата обсъдиха в детайли напредъка по изграждащите се участъци. Свързаността между България и Македония, както и възможността за съвместно финансиране на оставащите отсечки от пътната и железопътната инфраструктура в двете държави, бе другата дискутирана тема от Московски и Сугарески.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията посочи възможността да бъде търсен общ вариант за изграждането на пътна, железопътна и дигитална инфраструктура с Македония. Той увери своя колега, че за изграждането на другите участъци от транспортния коридор може да разчита на пълна подкрепа от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и от страна на МТИТС.

Развитието на транспортен коридор 8 предстои да бъде обсъдено на среща между министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и министъра на инфраструктурата и енергетиката на Албания Дамян Гикнури.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини