Зоопсихолог след случая с нахапаното дете: Кучето не е звяр (аудио)

  • 15 февруари 2018 16:03

  • 11796
  • 5
Зоопсихолог след случая с нахапаното дете: Кучето не е звяр (аудио)
© Pixabay

Кучето не е звяр. По принцип вината в случая се носи от стопанина.

Това коментира за Novini.bg зоопсихологът Александър Георгиев по повод инцидента в Дупница, при който възрастна жена и 4-годишно дете бяха нахапани от отвързал се питбул.

Поведението на кучето може да бъде предизвикано от много и различни неща, заяви дресьорът. По думите на инструктора на четириноги обикновено в естествената си среда по-възрастните кучета не позволяват на младите на навлизат в интимната им сфера.

„Това означава, че може да се е получило така, че детето да е навлязло в интимната сфера на кучето и то да го е маркирало, защото както знаем по принцип питбулът има здрава захапка. Ако той наистина искаше да захапе както трябва, щеше да го убие. Така че това е било предупреждение, маркиране“, заяви треньорът на питомци.

Специалистът по кучешко поведение смята, че намесата на бабата всъщност е пренасочила вниманието на кучето върху себе си.

„Ако искаме да направим едно куче пазач, връзваме го. По този начин го правим асоциално, всяко едно движение около него на човек или на куче или друго животно предизвиква реакцията му. Съответно по този начин се създава куче пазач, което не става за никакви социални контакти“, смята още той.

Цялото интервю със зоопсихолога и дресьор на кучета Александър Георгиев можете да чуете тук.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
11796 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Родител

2018.04.07 | 01:16

5
Абе, защо не взема да "маркирам" със сопата тези зоопсихолози и зоозащитници. Ако кучето беше "маркирало" неговото дете, пак ли тази теория щеше да развива ?
Джоро

2018.02.16 | 08:57

4
Кучето не е звяр, най вероятно стопанина, или детето да са зверове, но най сигурно, звер да е психопата(психолога). Ало о о о о о!, кучето е ЖИВОТНО., както аганцето,прасето, кокошката, телето и т.н.
До Борнео

2018.02.16 | 06:22

3
Като теб ли бре?
Ввв

2018.02.16 | 06:21

2
Тоя ако го видя,ще му маркирам лицето!!!
Борнео

2018.02.15 | 22:32

1
Заканите само с профил моля.Аман от анонимни мъжлета с къси пи.лета.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини