Вежди Рашидов се срещна с ръководителите на европейски организации за защита на авторските права

  • 15 февруари 2018 15:02

  • 881
  • 1
Вежди Рашидов се срещна с ръководителите на европейски организации за защита на авторските права
© ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна днес в Народното събрание с ръководителите на европейски организации за защита на авторските права в областта на музиката и аудиовизията. На срещата присъстваха още депутатите от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов, Диана Саватева, Тома Биков, Евгени Будинов и Лъчезар Иванов, както и представители на СЕМ и на български организации за защита на авторското право.


Снимка: ПП ГЕРБ

Гостите представиха новата законодателна рамка на Европейския парламент, която защитава труда на творците. Предвижда се разширяване на ангажиментите към плащане на авторски права и от цифровите платформи. Генералният директор на Международната конфедерация на дружествата на авторите и композиторите Гади Орон и генералната директорка на Европейската група на дружествата на композитори и автори Вероник Деброс изразиха увереност, че българската държава ще подкрепи творческия сектор. Деброс изрази възхищението си изложбата на тракийските съкровища в Лувъра и надеждата, че страната ни по същия начин ще защитава съвременните творчески индустрии.

Данаил Кирилов и Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко увериха гостите, че България има амбицията да приложи в законодателството си всички изисквания на ЕС за защита на авторски права.

Последвайте канала на

Десислава Станева
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.15 | 15:31

1
Няма ли да искате...Да платим на Кирил и Методий за азбуката че...ще ни съдят в Страсбург...

Добави коментар

Водещи новини