Ателие за изработване на автентични мартеници събира деца в Регионалния исторически музей - София

  • 15 февруари 2018 14:08

  • 1053
  • 0
Ателие за изработване на автентични мартеници събира деца в Регионалния исторически музей - София
© Булфото (архив)

Ателие "Мартеничка" на Регионалния исторически музей - София посреща своите участници със серия от изненади за пети пореден път. Заниманията са на 28 февруари и започват съответно в 10.00 ч., 11.30 ч, 13.00 ч. и 14.30 ч., съобщават организаторите от Регионалния исторически музей - София.

В ателието участниците сами ще изработят своя мартеничка и картичка. Тези, които желаят, ще се научат как да изплетат мартеничка. Децата с най-оригинални мартенички ще получат подарък изненада. Всички необходими материали, както и помощници за направата на мартениците, са подсигурени от Музея.

Ателието ще има образователна част, която включва презентация на обичаите и традициите, свързани с 1 март. Участниците ще могат да разгледат и Музея. Цената за индивидуално участие на дете в Ателие "Мартеничка" 2018 е четири лв. Придружаващият го възрастен получава правото на безплатно посещение на постоянната експозиция на Музея.

При посещение на училищни класове цената е два лв. на дете. Съпътстващо събитие на Ателие "Мартеничка" 2018 е концерт на изпълнители от столични читалища. Той ще се състои в сградата на Музея на 28 февруари от 16.30 ч. Запазването на места за участие в

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини