Двама мъже са задържани след извършването на домова кражба в София

  • 15 февруари 2018 13:51

  • 2572
  • 0
Двама мъже са задържани след извършването на домова кражба в София
© Булфото (архив)

Действията по разследването стартирали на 8 февруари, когато в полицията бил получен сигнал за противозаконно проникване в апартамент на бул.„Сливница“. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи, които във входа на кооперацията задържали двама мъже - М.Р. /20г./ и В.Ж. 21г./.

При последвалите процесуално-следствени действия било установено, че двамата влезли в чуждото жилище с подбран или подправен ключ и извършили кражба на множество ловни принадлежности, лаптоп, мобилен телефон, две игрални конзоли, часовник и други дребни вещи.

В хода на процесуално-следствените действия в домовете на задържаните полицаите намерили и иззели множество вещи и предмети, съотносими към престъпната им дейност /ръкавици, заготовки за секретни ключове, дистанционно устройство тип „Тапа“ и др.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура М.Р. и В.Ж. са привлечен като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК. В.Ж. е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“, а М.Д.- „парична гаранция“ в размер на 3 000 лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини