Ангелкова: Дигитализацията е основен приоритет в туризма

  • 15 февруари 2018 13:44

  • 1154
  • 0
Ангелкова: Дигитализацията е основен приоритет в туризма
© Министерство на туризма

Дигитализацията е основен приоритет в туризма, правим дългосрочна концепция за развитието й.

Това коментира министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на откриването на международната кръгла маса на тема „Дигиталната трансформация в туризма“.

Тя цитира международни проучвания, според които 70% от туристите, които използват смартфони, правят проучвания за пътуванията си през тях. А всяко второ пътешествие започва от мобилно устройство.

Събитието се състоя в рамките на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“, което е част от инициативите на министерството в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

На кръглата маса присъства Рената Пинджо, зам.-министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия С видео обръщение се включи и Мария Габриел, еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество“.

„Използваме международната кръгла маса като платформа за диалог между държавни институции, неправителствени организации и представители на бизнеса. Туризмът има нужда от дългосрочна и устойчива концепция за дигитализация, разработваме я“, заяви министър Ангелкова.

В рамките на кръглата маса ще бъдат дискутирани две основни теми. Първата ще има насока към „Новите икономически модели и дигиталната култура – фактори за бъдещото развитие на туризма“.

На втората дискусия ще се обсъди темата за „Дигитализацията и новите възможности за опазване на културното наследство“.

Във видеообръщението си еврокомисар Мария Габриел благодари на министър Ангелкова за активната работа за превръщане на България в предпочитана туристическа дестинация.

Тя добави, че онлайн посещенията на туристи в Европа са водещи и европейският туризъм върви заедно с цифровизацията.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини