Общинари в Хасково са в конфликт на интереси, според техен колега

  • 15 февруари 2018 13:22

  • 837
  • 0
Общинари в Хасково са в конфликт на интереси, според техен колега
©

В състава на Общинския съвет в Хасково има съветници, които са в конфликт на интереси и трябва да напуснат местния парламент според нормата на новия Закон за противодействие на корупцията и отнемането на незаконно придобитото имущество, която променя и текстове на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Това съобщи на пресконференция в БТА съветникът от "Коалиция за Хасково" Георги Пеев.

Той цитира законов текст, според който се въвежда ограничение за местните парламентаристи "да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия". По думите му близо 10 от неговите колеги не отговаряли на новото изискване. Ще изчакаме крайния срок 19 февруари и на 20-и ще оповестим имената им и ще внесем сигнал в новия антикорупционен орган, каза Пеев.

По думите му подобни големи проблеми ще има на много места в страната, а самото законодателство не било докрай изпипано. Съветникът и колежката му Светослава Стоянова обаче уточниха, че наистина било възможно някои от неотговарящите на ограничението да са вече в процедура по напускане на търговски дружества.

Пеев посочи още, че ще сезира и местната адвокатска колегия за статута й като защитник на председателя на ОбС Таня Захариева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини