Полицията залови обирджии по горещи следи

  • 15 февруари 2018 12:38

  • 1972
  • 1
Полицията залови обирджии по горещи следи
© Novini.bg

Само през текущата седмица служители на РУ- Ботевград разкриха три грабежа. Извършителите на два от тях са задържани по „горещи следи“.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първият случай е от нощта на 4 февруари. В полицията постъпил сигнал за ограбен чуждестранен турист, отседнал в хотел в Ботевград. Пред служителите на реда потърпевшият обяснил, че по- рано същата вечер бил нападнат пред нощно заведение.

От портфейла му била изтръгната със сила банкнота от 50 евро. След активна оперативно- издирвателна работа два дни по- късно криминалистите разкрили и залогили автора на грабежа.

Работата по разкриването на втория грабеж започнала на 11 февруари, когато 55- годишна жена от с. Скравена сигнализирала, че е била нападната от непознат.

Дамата алармирала, че със сила мъжът издърпал носения от нея найлонов плик с портмоне. Така измъкнал сумата от 110 лева, след което побягнал в неизвестна посока.

Два часа по- късно авторът на грабежа вече се намирал в полицейския арест. 40-годишният мъж е задържан за 72 часа.

На 14 февруари броени часове след постъпването на сигнал е задържан и извършителят на трети грабеж.

28- годишен ботевградчанин със сила издърпал масивен златен ланец от врата на млада жена.

Инкриминираната вещ е намерена и иззета, а пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Два грабежа са разкрити от началото на седмицата и от служители на РУ- Самоков. Сигналът за първия бил подаден на 8 февруари от 70- годишна местна жителка.

Тя заявила, че на улицата пред дома й е била застигната в гръб от непознат, който издърпал дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, ключове, дребна сума пари и дамски принадлежности.

След приключване на действията по разследването вчера 18- годишният А.И. е привлечен в качеството на обвиняем.

В ареста на РУ- Самоков рано тази сутрин са задържани и двама мъже, ограбили вчера техен съгражданин, отнемайки със сила сумата от 350 лева от якето му.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1972 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дуци

2018.02.15 | 13:34

1
произведохте "новина" ! голям праз ,това им е работата всеки Божи ден ,нали затова им плащаме заплатите

Добави коментар

Водещи новини