С 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка на отпадъци

  • 15 февруари 2018 12:15

  • 1034
  • 0
С 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка на отпадъци
© Министерство на околната среда и водите

С инвестиция от 19.7 млн. лв. изграждат инсталации за преработка на отпадъци в 7 общини.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда.

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе днес подписа договор за проектиране и изграждане на четири инсталации за преработка на отпадъците за общините Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Лесичово, Пещера и Септември.

Проектът включва три инсталации за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и една инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци. Съоръженията ще обслужват над 170 000 жители.

Трите компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци са с общ капацитет 12 598 тона годишно. Към площадката на съоръжението в Белово ще бъде изградена довеждаща инфраструктура.

По проекта се планира изграждането на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци, генерирани на територията на седемте общини. Инсталацията е с капацитет до 43 000 тона годишно и ще бъде разположена в с. Алеко Константиново, община Пазарджик.

Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 14 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини