Родители от София настояха да спре насилието в детските градини (снимки+видео)

  • 15 февруари 2018 12:10

  • 1387
  • 1
Родители от София настояха да спре насилието в детските градини (снимки+видео)
© Novini.bg

Десетки родители се събраха пред Столична община, да за кажат "не" на насилието в детските градини. Те настояват да се вземат мерки, за да бъде решен този проблем, предаде репортер на Novini.bg..

Те смятат, че видеонаблюдението не е единственото условие да се справим с този проблем. Родителите искат още да има адаптация, когато детето постъпва в детска градина, а родител да остава с него, докато се изгради доверие между учител и дете.

В събота на улицата излязоха майките и бащите от Бургас, а в неделя – родителите във Варна, Пазарджик и Плевен.

Недоволството ескалира след случая на учителска агресия в детска градина "Брезичка" в Бургас. Скоро след това се появи информация за подобни случаи в Плевен и Враца.

Протестите са в подкрепа на гражданската инициатива, която бе внесена в Народното събрание за мандатност на директорите, както и видеонаблюдение във всички помещения на ясли, градини и училища. Протестите не са срещу учителите, категорични са от инициативния комитет, а за качествена и иновативна образователна система.

 

ю

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
80%

2018.02.20 | 14:36

1
Aаа как така без насилие, бе, вие да не сте в чужбина . Тука сме за насилието, особено акое срещу по- слаби (напр. жени, деца и тн.) Който е против насилието е джендър, платен или соросоид и руши нашия холядолетен морал и традиции!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини