ГЕРБ осветлиха фрапиращи нарушения от страна на кмета на община Златица

  • 15 февруари 2018 11:19

  • 3201
  • 2
ГЕРБ осветлиха фрапиращи нарушения от страна на кмета на община Златица
©

От ГЕРБ настояха прокуратурата да се самосезира след доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), открил фрапиращи нарушения от страна на кмета на община Златица инж. Магдалена Иванова.

Кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова от БСП е дала на фирма над 2 млн. лв. без договор за обществена поръчка, средствата са платени изцяло без да е издаден акт 15, протоколите, с които са приемани етапите от строителството са без подпис от строителния надзор.

От ГЕРБ посочиха, че кметицата на БСП инж. Магдалена Иванова не е провела нужната процедура за обществената поръчка за разширяване на училището в Златица.

Доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) регистрира цял куп нарушения на инж. Магдалена Иванова. Притеснително е с какъв голям обществен ресурс е разполагала тя.

БСП управлява в 33 общини. В тях от година-година и половина се носят писъци на огнетеното население. Налага брутален режим на управление, нямащо нищо общо с пазарната икономика. Благодарим на Бога, че те управляват само толкова. Това, което пише в доклада за финансовата инспекция на община Златица в него има скандални заключения на проверяващите“,, заяви Антон Тодоров.

„Към договора за строителство окончателното плащане се извършва в срок от 30 дни. Това се прави без да има акт 15. Държавните одитори посочват, че не е защитен държавния интерес“.

„Самият обект е трета категория и това налага да има строителен надзор. В доклада се вижда, че той не е подписал в документите за обекта. Вижда се, че има строеж, но няма надзор“.

От ГЕРБ показаха снимки, на които се вижда как деца отиват да обядват, извървявайки километри в студа към социалния патронаж. Те призоваха да се започнат проверки от прокуратурата. От управляващата партия обобщиха, че община Златица е под социалистическо иго и се заканиха да има още разкрития.

С постановление на Министерския съвет по времето на Пламен Орешарски са отпуснати 2 108 885 лв. за довършване на училището в Златица през пролетта на 2014 г. Вместо да обяви обществена поръчка, инж. Магдалена Иванова сключва допълнително споразумение към договор с фирма от 1992 г., който отдавна е изтекъл. Така фирмата „Радованов-Младенов Р-М“ ООД гр. София получава милионите.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3201 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да видим дали ще има

2018.02.16 | 20:09

2
ОСЪДЕНИ. Или пак само БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ.

2018.02.16 | 20:09

1
Не е възможно кмет от най "демократичната" партия да е корумпиран.

Добави коментар

Водещи новини