Снимат филм за живота на папа Франциск

  • 15 февруари 2018 10:55

  • 855
  • 0
Снимат филм за живота на папа Франциск
© Getty Images/Guliver

Немският режисьор Вим Вендерс ще заснеме документален филм за живота на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, който ще излезе на екран в САЩ на 18 май, предаде Франс прес.

Номинираният три пъти за наградата "Оскар" кинодеец ще бъде и сценарист на лентата "Pope Francis - A Man of His Word" . /Папа Франциск: Човек на думата/. Филмът ще бъде съвместна продукция с Ватикана. Вендерс ще има улеснен и почти неограничен достъп за един документалист до Светия престол. Папата ще отправи своите послания до публиката по основни теми на нашето съвремие като имиграцията, екологията, социалното неравенство и ролята на семейството.

Кинотворбата ще проследи и посещенията на 81-годишния Свети отец в различни страни по света.

"Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е жив пример за човек, който си държи на думата. В моя филм той ще се обърне директно към зрителите, честно и спонтанно",изтъкна Вендерс по време на представянето на проекта.

Последвайте канала на

БТА
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини