Мария Габриел: За първи път се предлага в бюджета на ЕК да има част, свързана с цифровата трансформа

  • 15 февруари 2018 09:30

  • 1055
  • 0
Мария Габриел: За първи път се предлага в бюджета на ЕК да има част, свързана с цифровата трансформа
©

За първи път в бюджета на ЕК се предлага да има отделна част, свързана с цифровата трансформация. Това каза за „Фокус“ еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова във връзка с финансовата рамка на Общността след 2020 година.

По думите й Европа трябва да направи мъдър избор за цифровата трансформация, която е изключителна възможност за страните-членки.

”Днес всичко около нас се променя вследствие на тази цифрова трансформация. Затова отделяйки не само бюджет като глава в общия бюджет на Съюза, но и предлагайки да се увеличат двойно инвестициите, ние заявяваме, че Европа иска да отправи ясно послание към своите граждани, защото искаме те да имат необходимите цифрови умения. Днес само 37% от работната сила на ЕС, притежава основни цифрови умения, а знаем, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват такива. Искаме да инвестираме в киберсигурност, защото кибератаките не познават граници, като не става въпрос само за личните ни данни, а и за критична инфраструктура каквато са енергетиката и транспорта. Искаме да излъчим и много силен сигнал към нашата индустрия, искаме конкурентноспособни предприятия“, каза еврокомисарят.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова коментира още, че документът за Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 година има за цел да отговори на въпросите какво се иска от ЕС, какви са приоритетите на европейските граждани и как бюджетът ще се отрази на тях. Безспорно едно от най-големите предизвикателства ще бъде Брекзит, като Великобритания също е обхваната от новата финансова рамка, добави Габриел и уточни, че сегашната вноска за страна-членка на ЕС от 1% не може да продължи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини