Реставрират Голямата балнеолечебница в Банкя и я превърщат в СПА комплекс

  • 14 февруари 2018 15:06

  • 3028
  • 1
Реставрират Голямата балнеолечебница в Банкя и я превърщат в СПА комплекс
© Община Банкя

В бързо променящия се курорт Банкя бе представен идейният проект за реставрация, консервация и социализация на Голямата балнеолечебница.

Проектът на арх. Георгиев и колектив предвижда съхраняване автентичната визия на емблемата на града и добавяне на модерни СПА функции в нея, съобщиха от пресцентъра на общината. Запазват се царските вани и двата басейна като единият ще бъде за хидромасаж. Комплексът ще разполага с парна баня, сауна и солна стая. За децата е предвиден кът за занимания, докато родителите са отдадени на водни процедури. В изискана сладкарница хората ще могат в спокойна атмосфера да релаксират. Фоайето ще приютява изложби, ще се ползва и за концерти, а дори и за сключване на граждански бракове. Под остъклените покриви на двата вътрешни двора посетителите, оградени от зеленина, ще отдъхват.

Мащабите на Царската баня в Банкя са такива, че амбицията на кмета Рангел Марков и екипът му е тя да се превърне в най-големия СПА комплекс на България, който ще запази лечебните функции на водата. До две години се очаква той да отвори врати и минералната вода на курорта да носи здраве и радост на хората от страната и извън нея.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2018.02.20 | 15:18

1
Масови убиици чрез РЗИ тровят милиони със хлор токсични отрови ..Пазете лечебните минерални топли басейни от хлор токсични и други отрови..сменяйте водата редовно..

Добави коментар

Водещи новини