Кънчо Стойчев: В Истанбулската конвенция става дума за недопустима загуба на суверенитет

  • 14 февруари 2018 14:00

  • 2578
  • 2
Кънчо Стойчев: В Истанбулската конвенция става дума за недопустима загуба на суверенитет
© Булфото

14% са българите, които не са запознати със спора за Истанбулската конвенция, а 86% са запознати с основните параметри на този спор и имат категорично мнение. Това сочи ново социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл".

Против Истанбулската конвенция са три към едно от хората. Това заяви пред БНР социологът Кънчо Стойчев.

Хората реагират много негативно на факта, че някой се опитва зад гърба им "тихичко по пантофи" да прокара документ, който не е разяснен на обществото и не е обяснено за какво точно става дума. Зад благородния мотив за спиране на насилието върху всяка една човешка личност, независимо дали е с руси, черни, бели коси и така нататък, са прокарани три-четири параграфа, три-четири изречения, които всъщност маскират съвсем друга проблематика. Тук идва и недоволството на българина, че го правят на глупак. Относно защитата на жените – никъде в България няма текст, който разрешава насилие над когото и да било. Имаме Конституция, която категорично гарантира неприкосновеността на личността. Това, че нашите институции и съответните органи не си вършат работата, е проблем не на правната ни уредба или липса на правова защита на правата на човека, а е проблем на нефункциониращи институции, подчерта Стойчев.

В Истанбулската конвенция има една скрита клауза за мониторинга, на който ще бъде поставена страната ни, тоест ние ще бъдем контролирани по един безобразен начин. Никой не разяснява на българското общество, че става дума за загуба на суверенитет в крайна сметка и то на недопустима загуба на суверенитет. Аз не виждам условия в българското общество тази конвенция да бъде приета, каза още социологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2578 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.24 | 16:06

2
Не е правилно крадец от твоето ниво да се пъчи по телевизиите. Успял си да откраднеш и докато те хванат, сЕди мирен и се кефи. Рано или късно ще изгърмиш, защото справедливостта винаги идва. Дори късно!

2018.02.24 | 16:05

1
Напълно е прав !!!!! Но все още "умниците"от Герб и някой платени НПО не искат да разберат . ЗАЩО ЛИ ?????????

Добави коментар

Водещи новини