Воля: МОН няма идея какво се случва в българските училища

  • 14 февруари 2018 13:11

  • 1417
  • 1
Воля: МОН няма идея какво се случва в българските училища
© Novini.bg (архив)

Явно Министерството на образованието и науката /МОН/ няма идея какво се случва в българските училища, заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на "Воля" Кръстина Таскова. Повод за брифинга е въпрос на Таскова към министъра на образованието по повод т.нар. джендър анкета, която е била провеждана в училищата по инициатива на две неправителствени организации.

В отговор от МОН са посочили, че министерството не отделя финансов ресурс за тази анкета. Според Таскова обаче министерството не дава отговор какво се случва с информацията, събирана чрез тази анкета, и за какви цели се използва тя.

Остава въпросът МОН пощенска кутия ли е, която просто препраща информация за дейността на неправителствените организации, или знае какво се случва в българските училища, коментира Таскова. Тя уточни, че от "Воля" подкрепят всички неправителствени организации, които искат да работят за справяне с агресията, но държат това да става с ясното знание на министерството.

От "Воля" ще зададат въпрос по темата и в рамките на парламентарния контрол.

В отговор на въпрос Таскова заяви, че ако Истанбулската конвенция бъде разглеждана в парламента, депутатите от "Воля" ще гласуват по съвест.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1417 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ввв

2018.02.15 | 02:27

1
То Тиквун няма идея въобще как стои още на власт,но така докато изкара...

Добави коментар

Водещи новини