Задържаха измамница в Габрово

  • 14 февруари 2018 12:55

  • 4037
  • 0
Задържаха измамница в Габрово
© Pixabay

Полицията е задържала 57-годишна жена от Габрово за извършени от нея измами на възрастни хора. Жената се е представяла за социален работник и е използвала доверчивостта на хората, за да влиза в домовете им, съобщиха от ОД на МВР.

Задържането е станало вчера около 11.00 часа на булевард "Трети март" при опит да измами възрастен мъж. Тя го убеждавала, че е социален работник и може да му осигури дърва за огрев на ниски цени, лекарства и хранителни продукти, отпускани от Българския червен кръст. За да ги получи обаче мъжът трябвало да предплати определена сума.

Полицаите установили, че по-рано същата сутрин е измамила по тази схема 79-годишен мъж, от когото получила 180 лева. Парите са намерени и иззети.

По случая е образувано бързо производство за измама.

В полицейското управление в Габрово срещу жената се водят 5 преписки за извършени кражби на пари от частни домове, уточниха от полицията. Според събраните данни, жената влизала в домовете на възрастни хора под претекст, че може да им осигури дърва за огрев по социална програма. Докато разговаря с домакините, тя оглеждала жилището, и използвайки невниманието им, намирала и прибирала спестяванията им.

Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаната продължава.

От полицията отново предупредиха гражданите да не се доверяват на съмнителни обаждания и предложения и да не допускат непознати в домовете си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини