Бавното хранене сваля килограми

  • 14 февруари 2018 11:50

  • 2426
  • 1
Бавното хранене сваля килограми
© Pixabay

Хората, които по-бавно консумират храна, са предразположени да отслабнат, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

То обхванало близо 60 000 души. Резултатите показали, че съществува връзка между скоростта, с която участниците се хранели, и телесното им тегло. "Промените в скоростта, с която поглъщаме храна, може да доведе до промени, свързани със затлъстяването, индекса на телесна маса и обиколката на талията - заявиха учени от университета Кюшу в Япония. Намеси, които целят да се намали скоростта, с която се храним, може да са ефикасни в борбата със затлъстяването."

Били проучени медицинските досиета на 59 717 души, засегнати от диабет тип 2, за периода 2008 - 2013 г. У 7 на сто от участниците, които заявили, че се хранят бавно, обиколката на талията била по-малка от средните показатели. Едва 21,5 на сто били с наднормено тегло. У 56 на сто от участниците, които уверили, че се хранят с нормална скорост, и у 37 на сто от онези, които се хранели бързо, наднорменото тегло било по-често срещано. Те имали и по-висок индекс на телесна маса. "Онези, които забавиха скоростта на храненето си, бяха предразположени да свалят килограми", отбелязаха учените.

"Получените резултати са интересни и потвърждават, че бавното хранене е свързано с по-малко увеличаване на телесното тегло в сравнение с бързата консумация на храна", коментира Саймън Корк от Импириъл колидж в Лондон.

Резултатите от изследването са публикувани в "Бритиш медикъл джърнъл".

Последвайте канала на

БТА
2426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Люб

2018.02.15 | 00:05

1
Пълни глупости!!!! !!!!!!! !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини