Харесайте facebook страницата ни

БСП предлагат Николай Николов за председател на КПУКИ

© Novini.bg

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Желю Бойчев предложи Николай Николов за председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), предаде репортер на Novini.bg.

Той допълни, че така се дава шанс на управляващите да докажат, че са искрени в намеренията си за борба с корупцията.

Той се аргументира за предложението с фактът, че е професионалист, бил член на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, не се поддава на влияние и би се справи на отговорния пост. Бойчев заяви, че решението е взето на общо събрание на групата на ПГ на „БСП за България“.

„За всичките тези години няма никакви съмнения относно неговите професионални действия и качества. Името му никога не е било забърквано в скандали“, коментира Бойчев.

Според него най-важните качества, които трябва да притежава председателят на органа е да не се поддава на натиск. „Николай Николов е показал това през годините в досегашната си работа“, заяви Бойчев и допълни, че Николов е автор на редица книги.

Николай Николов заяви, че е готов е да работи на тази позиция и да защитава интересите на България и да се бори срещу корупцията.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
14.02.2018 | 13:09

Лекенце

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар