Харесайте facebook страницата ни

В Германия обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт

© gettyimages (архив)

Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените си градове с оглед на заплахата от съдебни действия от страна на Европейската комисия заради качеството на въздуха, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Идеята се споменава в писмо до европейския комисар за околната среда Кармену Вела подписано от министрите на Германия на околната среда и транспорта Барбара Хендрикс и Кристиан Шмит, както и от шефа на кабинета на канцлера Петер Алтмайер. Мярката се обсъжда като средство да се намалят пътуванията с лични автомобили, тъй като Германия е заплашена от санкции от Брюксел за това, че не е направила достатъчно, за да редуцира вредните емисии от азотен диоксид. Има и предложения да се обособят "зони на ниски емисии", които ще засегнат тежкотоварния транспорт.

Брюксел даде на Германия и осем други замърсяващи държави членки последна възможност да представят нови мерки, за да се намалят емисиите от автомобилите и да се покрият стандартите на ЕС за качество на въздуха. Вела заплаши да заведе дело в Съда на ЕС, ако не бъде удовлетворен от предложенията на Берлин. Германският план предвижда за пробен период да се въведе безплатен обществен транспорт в градовете Бон, Есен, Ройтлинген, Манхайм и Херенберг.

На 22 февруари Федералният административен съд в Лайпциг ще се произнесе за законосъобразността на забраните за използване на автомобили. Решението му може да промени изцяло нещата за най-замърсяващите градове, които може да бъдат принудени да въведат някаква форма на забрана за използването на автомобили.

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
(гост)
14.02.2018 | 11:18

А у нас кога? Защо отмениха и зелените билетчета бе? Да последват примера на Германия.

Рейтинг:
 
0
(гост)
14.02.2018 | 10:42

ахх даа безплатно за всички...Социалистически номер!

Рейтинг:
 
2
(гост)
14.02.2018 | 10:43

социалистически я, там винаги е бил социализъм, но свобода ЙОК!

Рейтинг:
 
0
ми да (гост)
14.02.2018 | 12:54

по добре да плащаме въздуха, който дишаме

Рейтинг:
 
0
меркел (гост)
15.02.2018 | 13:19

поредната ТЪПОТИЯ на джендърите У Ж А ССС

Рейтинг:
 
6
(гост)
15.02.2018 | 13:19

Много си тъп ! Градски транспорт и джендъри !?

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар