Харесайте facebook страницата ни

Екатерина Захариева прие генералния секретар на СОТ към ООН Зураб Пололикашвили

© МВнР

"България развива всички видове туризъм, но има още много потенциал, който може да се използва. За нас туризмът е изключително важен сектор от икономиката и поради тази причина инвестираме много в него. Надявам се да виждаме повече българи, които да са част от Вашата организация".

Това заяви заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа ... към профила пред генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Вицепремиерът подчерта, че туристическият сектор допринася за голяма част от приходите в икономиката на страната и поради тази причина държавата влага много ресурси за подобряването на инфраструктурата. Захариева направи паралел със свързаността на Западните Балкани – един от основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС. „Трябва да разберем, че колкото по-добре свържем страните и бизнеса си, толкова по-добри условия ще има и за развитието на туризма. Този сектор не е само икономика, но и образование, контакти, пътища", каза още министър Захариева.

Двамата бяха единодушни, че Българското председателство на Съвета на ЕС предоставя много добра възможност да се подчертае ролята на туризма като водещ фактор за стимулиране на икономическия растеж и за изграждане на мостове между хората и държавите. Зураб Пололикашвили благодари на страната ни за подкрепата за избирането му на поста генерален секретар на Световната организация по туризъм.
 

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
М И С (гост)
14.02.2018 | 17:02

БГ

Рейтинг:
 
0
гост (гост)
14.02.2018 | 17:01

Тия не спряха да показват физиономията на тази компрометирана министърка. Види, че се Захариева командва кабинета.

Рейтинг:
 
0
(гост)
14.02.2018 | 17:01

Зураб набии и го у мухлясалата минджа герберска

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар