Харесайте facebook страницата ни

БСП пратиха писмо до Бойко Борисов

ИБ на НС на БСП изпрати отворено писмо до премиера на Република България Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила .

Повод за това стана планираното провеждане на „Луковмарш”. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Господин Министър-председател,

Повод за този наш апел е предстоящата, станала вече редовна февруарска политическа провокация, наричана от организаторите Луковмарш.

Още през август 1941 г. в Атлантическата харта правителствата на Великобритания и САЩ заявяват, че „след окончателното унищожаване на нацистката тирания страните се надяват да се установи мир“. Хартата е в основата на Декларацията на Обединените нации, подписана на 1 януари 1942 г. от представителите на 26 страни, воюващи срещу Тристранния пакт, както и на подписаната по-късно Харта на Обединените нации.

Очевидно, манифестиращите през последните петнадесет години в София с портретите на генерал Христо Луков не мислят, че фашизмът е бил тирания. Ако някой не познава действителната история на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЕГИОНИ (БНЛ), може да се подведе и да привиди в БНЛ организация на честни и ентусиазирани патриоти.

Ние, социалистите, и днес сме убедени, че решенията, които налага Ньойският договор на България, са неприемливи и имат катастрофални последици за Отечеството ни. Но те не са случайни и имат своите основания. Народът ни ги е нарекъл Втора национална катастрофа. БНЛ стават една от организациите в България, които открито застават на позициите на расизма, ксенофобията и антисемитизма.

БНЛ е организация, изградена върху идеите за омразата и насилието. Това е фашистка организация – най-мощната сред дузината подобни, които са възниквали в България след Първата световна война.

През 1947 г. в Париж Обединените народи от Антихитлеристката коалиция сключват мирен договор с България. В неговия член 4 България се ангажира да вземе мерки за разтурянето на организациите от фашистки тип и се задължава да не допуска занапред съществуването на подобни организации.

БСП многократно, на практика всяка от последните петнадесетина години, е изразявала протест срещу провеждането на Луковмарш. Ако някой днешен младеж няма ясни представи за най-новата ни история, то настоящото поведение на българското правителство, което се опитва да се скрие зад гърба на софийския кмет, г-жа Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си ... към профила , е недопустимо. Проблемът за проявата Луковмарш е на правителството на България.

Господин Премиер, давате ли си сметка, че това се случва по време на Вашето управление? Никакви официозни посещения, например на паметни места на почит към жертвите на Холокоста, не могат да затъмнят факта, че по време на Вашето управление български крайно десни радикали изразяват почит към един откровен фашист.

Наскоро идейни съмишленици на тази кауза ясно заявиха намерението чрез Луковмарш София да стане общоевропейско място за почит към нацизма. Отговорността за противодействието на тези стремежи е и на Външното, и на Вътрешното и на Правосъдното министерство и най-вече лично Ваша, като човек, оглавяващ българското правителство. Големият въпрос е за популяризирането и налагането на фашистки, нацистки и други радикално антидемократични идеи в днешна България. Фюрерското начало е ключова характеристика на фашистките режими.

Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в държави от Източна Европа предизвикват безпокойството на демократично настроените граждани и цялата демократична общност.

Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер.

Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният договор я наказва именно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия мирен договор България не бе допускана в ООН именно като фашизирана страна, станала част от Оста „Рим - Берлин - Токио“.

Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него! Не допускаме, че правителството се ангажира с каузата за реабилитация на фашизма и в същото време очакваме ясни действия от Вас за ограничаване и изкореняване на тези уродливи политически явления", завършва писмото.

Коментари
Коментари (27)
Коментирай
(гост)
18.02.2018 | 20:20

на бойко турците са му разтегнали устата от минети

Рейтинг:
 
0
пурко (гост)
16.02.2018 | 10:02

Комуниста си е комунист , както и да се преименуват все същите. Само още по-умело и настървено манипулират.....

Рейтинг:
 
4
пурко (гост)
16.02.2018 | 10:02

Че кога ли вълкът е сменял друго освен козината си ???....Показаха си зъбките и истинската си същност!!...

Рейтинг:
 
4
Боби Неграмотния (гост)
18.02.2018 | 20:20

Боби е неграмотен, не може да чете. Кво ша прай с това писмо.

Рейтинг:
 
1
(гост)
15.02.2018 | 11:40

Болни мозъци само могат да го величаят тоя който е бил с Хитлер и германския Райх !!!!!! Хайл Хитлер !!!!!

Рейтинг:
 
4
(гост)
17.02.2018 | 19:48

Щом тоя е патриот значи и Хитлер е такъв .

Рейтинг:
 
3
(гост)
18.02.2018 | 20:21

Какъв патриот е този идиот ????????/ХА ХА ХА

Рейтинг:
 
3
(гост)
18.02.2018 | 20:21

в България никога не е имало фашизъм това е поредната гавра на комунистите с достоен Български Генерал и Патриот

Рейтинг:
 
11
Jesus (гост)
16.02.2018 | 10:05

...i tova go kazvat platenite lobisti na Rusia u nas!!!???

Рейтинг:
 
3
(гост)
17.02.2018 | 19:48

Вечна слава на загиналите герои в борбата с монархофашизма! Да живее БКП!

Рейтинг:
 
11
(гост)
18.02.2018 | 20:21

ЯВНО ВСЕ ПАК ЛУКОВМАРШ Е ПОЛЕЗЕН. МОРИ КОМУНИСТИ.

Рейтинг:
 
12
(гост)
15.02.2018 | 11:41

Олеле, голяма простотия ! Тази са бягали от часовете по история

Рейтинг:
 
6
1 2 3
 
Добави Коментар