Работник почина след трудова злополука в завод в Ловеч

  • 13 февруари 2018 13:59

  • 7895
  • 1
Работник почина след трудова злополука в завод в Ловеч
© Булфото (архив)

Работник на 47 години е починал след трудова злополука в Завода за отливане на чугуни "Осъм АД" в Ловеч, а друг е настанен в болница, съобщи директорът на инспекцията по труда в Ловеч Митко Митев. По думите му, става въпрос за два инцидента.

Първият е възникнал вчера /12 февруари/ около 12.40 ч. Пострадалият, който е работел като шлосер, заедно със свой колега са транспортирали филтър за аспирационна система, посредством мотокар от ремонтен цех. Филтърът е започнал да пада, а мъжът се е опитал да го задържи, но е бил затиснат от него. Откаран е в болница в Плевен, с тежки наранявания, но по-късно е починал.

Митко Митев поясни, че в момента се извършва проверка по случая, както от инспекцията по труда, така и от прокуратурата. На виновните за инцидента ще се търси административно наказателна отговорност. Митев каза още, че малко след злополуката, в предприятието е станал и друг инцидент, при който е пострадал 54 годишен работник. Той е настанен в болница, без опасност за живота, с обгаряния в областта на окото. Този инцидент е бил при работа с индиукционна пещ, при която парче разтопен метал е хвръкнал и изгаря работника.

Според Митко Митев последният трагичен инцидент в завода е от 2014 г., а последната проверка там за безопасните условия на труд е била извършена през есента на миналата година. Издадените тогава предписания са били изпълнени.

И по двата случая са образувани досъдебни производства. От предприятието отказаха да коментират инцидентите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7895 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.14 | 10:15

1
Съболезнования на близките!

Добави коментар

Водещи новини