Убийците на таксиметровия шофьор край село Каменар признаха вината си (обновена+снимки)

  • 13 февруари 2018 10:56

  • 2177
  • 0
Убийците на таксиметровия шофьор край село Каменар признаха вината си (обновена+снимки)
© Булфото

Обвинените в убийството на таксиметровия шофьор признаха вината си и поискаха съкратен процес. По-рано те бяха докарани в Окръжния съд във Варна оковани с белезници.

Днес започна разпоредителното заседание по делото за грабеж, придружен с убийство. Обвинени в престъплението са Космас Джероме и Ренета Козарова. Те ще отговарят за убийството на 61-годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков, който през април м. г. беше смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар. Тежкото криминално деяние е извършено на 9 срещу 10 април 2017 г.

Целта на грабежа на таксиметровия шофьор била набавянето на средства за живот, тъй като и Ренета, и Космас, които живеели на семейни начала, не работели.

Убийците на 61-годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков не оспорват фактите, изнесени в обвинителния акт, няма да бъдат разпитвани свидетели, а присъдата им ще бъде намалена с 1/3. Наследниците на убития се конституираха като граждански ищци и поискаха общи 450 000 лв. кръвнина.

Делото бе отложено за 12-и март, тъй като държавното обвинение и адвокатите на подсъдимите поискаха да бъдат представени справки за имотното състояние на двамата, както и техни характеристики.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини