Йорданка Фандъкова: Недопустимо е насилието над деца

  • 13 февруари 2018 08:45

  • 2112
  • 9
Йорданка Фандъкова: Недопустимо е насилието над деца
© Нова телевизия

Насилието над деца е недопустимо.

Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Изказването й е по повод зачестилите случаи на агресия по детски градини и домове. Последният пример е жена от център в Борован, която брутално обижда и рита дете.

„Хора като тази възпитателка нямат място в системата. Това е не просто недопуснимо“, посочи столичният кмет.

По думите й в обществото трябва да има пълен консенсус, че за хора, които упражняват физическо или психическо насилие, място в системата няма.

Според Фандъкова условията на труд са тежки, дейностите са трудни, но няма оправдание да се посегне на деца.

„В края на краищата ръководителят е този, който трябва да даде знак на работещите там. В такъв случай трябва да се реагира бързо, ясно, веднага да се даде ясен знак“, смята още тя.

Фандъкова коментира и темата за видеонаблюдението в детските градини.

„Аз смятам, че видеонаблюдението е една възможност да се превантира, но и да се вижда истината“, смята Фандъкова.

Тя припомни, че в София има външни камери в 80% от детските градини, а в половината забавачки са монтирани вътрешни устройства.

Столичният кмет обаче припомни, че това трябва да бъде консенсусно решение не само на екипа в детската градина, но и на родителите.

„Добре е да има такава система“, смята Фандъкова.

„Ние сме готови финансово да подкрепим всяка детска градина и всяка детска ясла, която постигне този консунсус“, допълни още тя.

Фандъкова уточни, че при наличие на видеонаблюдение записът е добре да се пази един месец. Тя посочи, че тази година в столицата се откриват 4 детски градини и се започват 9 нови.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2112 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.02.14 | 19:46

9
Фандъкова вземи си отвори очите.Обградила си се в общината само с крадци и лъжци. Начело на всички общински дружества са спуснати изпечени мошеници и крадци.Най голямата измет и гад е Румяна Милова от ЦГМ. До кога този боклук и свиня ще си развява ненаказано байрака.
Народа знае

2018.02.14 | 19:44

8
Във всички фирми стопанисвани от общината - Общ.пазари Топлофикация Транспорта Соф.имоти училища и детски градини и др. цари анархия и корупцията е на най високо ниво.Навсякъде шефовете са гербаджии без необходимата квалификация и ценз спуснати по приятелски и роднинск

2018.02.14 | 19:44

7
Фандъкова искам да знам получаваш ли месечен % от приходите на всички общински дружества.

2018.02.14 | 19:44

6
тая курва нищо не прави изрод ,крадла...

2018.02.14 | 19:44

5
Фандъкова не ти ли омръзна след всеки пореден гаф на служители на общински дружества да излизаш в ефир и да се опитваш да ги оправдаваш и оневиняваш. С всеки изминал път ставаш все по комична и трагична.Време е сгрешилите да поемат отговорност. Не ги крии под полата си.
Корумпиран !

2018.02.14 | 19:44

4
Относно по темата за Борованската кметица ... Се чудя кой я пази ? При всичките нередности в цялата община , тя все още е кмет ! Явно е от високо ниво... В цялата ОБЩИНА Борован има шуробаджанащина ! Тоест ! Назначени са на работа само близки хора ! В смисъл ако се направи про
Корумпиран !

2018.02.14 | 19:44

3
В смисъл ако се направи проверка по селата ОКОЛО Борован ... Пример : Майка - работи в училището Бащата - в кметството Дъщерята - в децката градина ! Ако се направи една по задълбочена справка ще се установи че едни семейства приближени до кметовете държат селата в община
Корумпиран !

2018.02.14 | 19:44

2
проверка по селата ОКОЛО Борован ... Пример : Майка - работи в училището община Борован и се въртят далавери със земи най вече и поръчки за хиляди левове . И това е най малкото !!!

2018.02.14 | 19:43

1
отвратителна курва е тази и много краде като тиквоча

Добави коментар

Водещи новини