Ким Чен-ун: Диалогът с Южна Корея е много важен

  • 13 февруари 2018 07:00

  • 1334
  • 3
Ким Чен-ун: Диалогът с Южна Корея е много важен
© Getty Images/Guliver

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че е важно да бъде продължен климатът на помирение и диалогът между двете Кореи и изрази задоволство от посещението на севернокорейската делегация в Южна Корея във връзка със зимната олимпиада, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Агенциите отбелязват, че това е това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра, на Юг.

Според държавната агенция на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал "важни инструкции" за мерки, с които да се поддържа атмосферата на помирение и диалог, но без повече подробности.

Сестрата на Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, предаде в Сеул покана към президента Мун Дже-ин да посети Пхенян в близко време. Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1334 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Демократ

2018.02.22 | 07:32

3
Важен ще стане разбира се, усетихте накъде духа вятъра болшевишки свине мръсни! Колкото и да се мазните обаче място за диктатори в 21 век НЯМА! :)))
демократ=хомосексуалист=джендър

2018.02.22 | 07:31

1
БОРЕЦ ЗА ХОМОПРАВАТА НА ТРЕТОПОЛОВИТЕ ПЕДЕРАСИ.
Демократ

2018.02.22 | 07:32

2
Не аз а ТИ постоянно пишеш за секс между мъже, ти 100% си скритпедерас :)))

Добави коментар

Водещи новини