Неформална среща на министрите на туризма от ЕС в София

  • 13 февруари 2018 06:52

  • 958
  • 0
Неформална среща на министрите на туризма от ЕС в София
© eu2018bg.bg/bg

Туризмът и неговата роля за икономическия растеж на Европейския съюз, ще бъде водеща тема на неформалната среща на министри от Евросъюза, която ще се проведе днес в София.

Форумът е част от българското председателство на Европейския съвет. Специални гости ще бъдат еврокомисарят по вътрешен пазар Елжбета Биенковска и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили. Всеки един от участниците в срещата ще има възможност да представи кратки истории от своята страна за успешни туристически проекти. В рамките на срещата специално внимание е отделено и на възможностите за развитие на туризма между Европа и Китай.

Във връзка със срещата на министрите на туризма, има промени в организацията на движение в столицата. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, превозващи участниците в събитието: на ул. "Доспат" между бул. "Витоша" и ул. "Баба Неделя"; на ул. "Баба Неделя", на ул. "Д-р Христо Стамболски". По преценка "Пътна полиция" преминаването на превозни средства също ще бъде ограничено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини