Призив от община Търговище: Гражданите да подават сигнали за изоставяне на кучета

  • 12 февруари 2018 18:27

  • 1426
  • 1
Призив от община Търговище: Гражданите да подават сигнали за изоставяне на кучета
© Pixabay

За засилване на обществения контрол и противодействие на масовото изоставяне на домашни и дворни кучета, включително и транспортирани безстопанствени от други населени места призовават от Община Търговище.

През миналата седмица в града са пуснати кучета, за които има данни, че са докарани от съседни общини с микробуси, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Потърсено е съдействие от Областната дирекция и Районното управление на полицията за засилване контрола по входните артерии на града и проверки на микробуси, с които се транспортират кучета. Набелязват се мерки за съвместни екипи за проверки и действия при получаване на сигнали.

При установяване на изоставяне на животно, транспортиране и пускането на групи кучета, гражданите могат да подават сигнали на телефоните в дежурната част на Общината, както и в Районното управление на МВР.

Две групи от Общинско предприятие "Социални и охранителни дейности" реагират на сигналите за залавяне на изоставени кучета. На интернет страницата на Община Търговище започна публикуване на снимки и данни на кучетата, които са настанени в приюта, с цел засилване на обществената ангажираност за намиране на стопани на животните.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2018.02.12 | 20:56

1
Общината сякаш не знае кой ги носи тия кучета...до сега ги продаваше и вече май няма далавера ,,юриската защитаваща правата на кучетата в Търговище,, и сега си ги пуска...

Добави коментар

Водещи новини