Кметът на Ружинци Александър Александров получи наградата на БТА "Бялата птица"

  • 12 февруари 2018 15:48

  • 1067
  • 0
Кметът на Ружинци Александър Александров получи наградата на БТА "Бялата птица"
© ГЕРБ

Кметът на община Ружинци Александър Александров стана носител на наградата на БТА „Бялата птица” за 2017-а година. Отличието бе връчено на тържествена церемония в Регионалния пресклуб на БТА във Видин.

Сребърната статуетка - дело на българския скулптор Александър Пройнов, се връчва за осма поредна година и е признание за значим обществен принос. На церемонията присъстваха генералният директор на БТА Максим Минчев, народният представител от ГЕРБ-Видин и областен координатор на партията Владимир Тошев, областният управител на Видин Албена Георгиева, видинският митрополит Даниил, представители на местната власт, държавни институции, медии и граждани. Церемонията по връчването на "Бялата птица" бе посветена на 120-тата годишнина от създаването на Българската телеграфна агенция, която ще бъде отбелязана на 16 февруари, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Изключително ми е приятно, че в годината на 120-годишния юбилей на Българска телеграфна агенция отличаваме с "Бялата птица" човек, който в рамките на половината от мандата си успя да превърне една малка община от около 4000 души в общност, която градивно и обединено работи за своето бъдеще и се превърна в пример за всички кметове на малки населени места. Благодарение на хора като него скоро няма да говорим за Северозапада като за най-бедния регион, а като за област, която е пример за възстановяване и развитие", каза генералният директор на БТА Максим Минчев, който връчи наградата на кмета на община Ружинци Александър Александров.

Тази награда е признание за целия ми екип, защото сам човек не може да направи нищо. С тези думи кметът на Ружинци Александър Александров прие статуетката и подчерта, че до края на мандата си ще продължи да работи, за да разбива клишето за Северозападна България като най-изостаналия регион и да наложи представата за Видинския край като възраждащ се стожер на българщината. „Радвам се, че хората оценяват и виждат това, което правим. Дори и да е малко, то е важно, защото стъпка по стъпка се променяме и ставаме по-добри”, каза кметът на община Ружинци. „Приемем отличието като награда за целия екип, с който работя. Стремежът ни е да бъдем по-всеотдайни, по-съпричастни към проблемите на обществото, защото само така ще вървим напред. Аз съм осмият носител на наградата „Бялата птица”, преди мен това отличие са получавали изявени личности , хора, които наистина са дали много на обществото, обичани и признати, а аз съм много по-малък от тях и затова благодаря на БТА за признанието и дадената оценка за труда ми. Това не е само моя заслуга, а на всички, с които заедно работим в една посока, за да подобрим живота на хората”, каза още Александър Александров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини