Спасяваха семейства, закъсали с автомобилите си в местността Кавал тепе край Батак

  • 12 февруари 2018 15:11

  • 2129
  • 0
Спасяваха семейства, закъсали с автомобилите си в местността Кавал тепе край Батак
© Булфото (архив)

Пожарникари, полицаи и горски работници съдействаха на няколко семейства закъсали с автомобилите си в планината, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик.

Сигнал за случая е получен вчера около 12.30 часа на телефона за спешни повиквания - 112. Няколко семейства решили да прекарат почивката си в планината и отседнали в местността Кавал тепе край Батак. Две от тях решили да се прибират и потеглили с автомобилите си. Пътят е горски, не е част от пътната мрежа и по неговото протежение имало солидна снежна покривка. В резултат на това на около 4 километра преди да излязат на пътя Батак - Доспат двете коли заедно с хората в тях заседнали в снега.

След получаване на сигнал за случилото се към мястото били насочени дежурен екип с високопроходим противопожарен автомобил от РСПБЗН - Батак, полицейски автопатрул от участъка в родопския град. На помощ се притекли и служители от местното горско стопанство. С помощта на тежка техника пътя бил изчистен и три часа по-късно автомобилите продължили по пътя към дома.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини