Харесайте facebook страницата ни

Холандският външен министър излъгал за среща с Путин

© Getty Images/Guliver

Холандският министър на външните работи Халбе Зейлстра призна днес, че е излъгал, че се е срещал с руския президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, ... към профила през 2006 г., предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че признанието крие потенциални вреди предвид факта, че това става в навечерието на първото му посещение в Русия като външен министър на Холандия.

Зейлстра потвърди в изявление до медиите признанието си. Преди това той го направи в интервю за днешния брой на холандския ежедневник "Фолкскрант".

Зейлстра твърдеше, че като служител на енергийния гигант "Шел" е присъствал на среща в извънстоличната резиденция на Путин, на която руският президент бил казал, че разглежда Беларус, Украйна и балтийските страни като част от "Велика Русия".

В писменото си изявление от днес той уточнява, че не е присъствал на срещата през 2006 г., но чул историята от човек, който е бил там. Зейлстра сметнал сметнал изказването на Путин за толкова важно от геополитическа гледна точка, че говорил за него публично и си приписал заслугата, че го е чул, за да предпази източника си.

"Начинът, по който исках да предпазя своя източник и да изтъкна посланието си за Русия, не беше разумен, това е пределно ясно", призна той.

Утре холандският външен министър заминава за Москва, където на следващия ден ще се срещне с руския си колега Сергей Лавров.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
Тиквата (гост)
15.02.2018 | 10:30

Всички искат да се срещнат с Путин и да получат неговата благословия. Но има много които само си мечтаят, защото нямат смелостта да се изправят пред най-влиятелния човек в света.

Рейтинг:
 
4
тиквата (гост)
15.02.2018 | 10:30

ти го боцна гадно а черевен педерас?

Рейтинг:
 
4
 
Добави Коментар