Масови обири на хранителни магазини във Великотърновско

  • 12 февруари 2018 12:31

  • 1943
  • 2
Масови обири на хранителни магазини във Великотърновско
© БНТ

Масови обири на хранителни магазини във Великотърновско. Само за последните месеци са разбити десетки магазини, откраднати са предимно задигат цигари и наличните пари в касите.

Някои от тях са обирани повече един път, а собствениците разказват, че бандата действа толкова ловко, че дори в много от случаите датчиците на охранителните системи не се задействат, съобщава БНТ.

Димитър Илиев е собственик на хранителен магазин в село Куцина. В края на декември група маскирани мъже, нахлули в обекта му малко преди полунощ и за по-малко от две минути го разбили и задигнали всички налични цигари и пари.

Щетите са към 2700 с ремонта, който направихме над 3000. Те крадат само цигари, защото цигарите са стока, която е лека, не се чупи и бързо се продава. Обирът става в сравнително ранен час - 11.30. Никой не е защитен, аз не съм защитен, заяви Илиев.

В същата нощ, бандата успяла да разбие общо четири търговски обекта в района.

Всичко се случва в рамките на една-две минути, преди да дойда в офиса и да отида да заключвам. Чух някакъв шум и докато отида гледам - входната врата разбита, каза Георги Петков, собственик на магазин.

В района почти няма магазин, който да не обиран, а някои дори са разбивани няколко пъти, за това и собствениците живеят в постоянен страх.

Сега преди седмица се случи за втори път. Взломяват прозореца, след него ролетната щора е нарязана с ножица, маскирани с шапки, качулки, с ръкавици. Щетите от двата обира са ми за 10 000 лева, Калоян Димитров, собственик на друг магазин в региона.

От Областната дирекция на МВР във Велико Търново заявиха, че до момента няма задържан за наглите обири и по случая текат процесуално-следствени действия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1943 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.22 | 12:33

2
Това се получава от действащата анархия и беззаконие в България.

2018.02.12 | 21:05

1
Това не е важно по важна е конвенцията педерастията....

Добави коментар

Водещи новини