Зимата на изненадите - какво ще е времето до края на февруари? (видео)

  • 12 февруари 2018 09:08

  • 19281
  • 0
Зимата на изненадите - какво ще е времето до края на февруари? (видео)
© Pixabay

След понеделник настъпва едно по-нормално за февруари време, но ледени дни е малко вероятно да има. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Времето ще е значително по-динамично. В Деня на влюбените кавалерите да носят чадър, защото особено в Западна България има много голяма вероятност за валежи. Дамите трябва да бъдат защитени на този ден – кавалерството е на първо място, заяви доц. Рачев.

Засега се оправдава месечната прогноза за февруари – малко по-топъл от обичайното и с повече валежи. До края на месеца ни очакват циклон след циклон с хубави промеждутъци от ден-два с по-ясно и слънчево време. Да не забравяме, че слънцето расте над хоризонта и в края на месеца денят ще достигне 11 часа. Времето до края на месеца ще е динамично, влажно и с по-малко замърсяване на въздуха, защото вятърът ще отвява мръсния въздух. Февруари месец ще бъде по-хладен за Западна и Северна Европа, докато на Балканите ще бъде доста по-топло от обичайното, прогнозира климатологът.

Очаквам месец март да започне отново с динамика на атмосферната циркулация и бързо сменяща се посока на ветровете. Засега прогнозите са за сравнително топло и влажно време, добави той.

Дотук зимата е топла – температурната аномалия е поне два градуса над нормата, което е доста. Веднъж на десетина години се случват напоследък такива топли зими. Валежите са нормални за сезона, каза още доц. Георги Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Последвайте канала на

Novini.bg
19281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини