Президентът е на двудневно посещение в Армения

  • 12 февруари 2018 06:54

  • 1783
  • 5
Президентът е на двудневно посещение в Армения
© Булфото

На 12 и 13 февруари 2018 г. президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на държавно посещение в Република Армения по покана на своя колега Серж Саргсян. По време на визитата българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Това съобщиха от прессекретариата на президента.

В Ереван президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе среща „на четири очи“ с арменския си колега президента Серж Саргсян, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения. Перспективите за последващо развитие на двустранните отношения, икономическия и културен обмен, както и въпроси от взаимен интерес, се очаква да бъдат сред акцентите по време на разговорите.

В присъствието на президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Серж Саргсян ще бъдат подписани редица двустранни споразумения: за взаимна защита и обмен на класифицирана информация; Програма за сътрудничество в областта на културата за периода 2017-2019 г.; Спогодба за регулиране на трудовата миграция; Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, след което държавните глави на България и Армения ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще проведе срещи с председателя на парламента Ара Баблоян, с министър-председателя Карен Карапетян, както и с Негово Светейшество Карекин Втори, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци.

В Ереван Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде гост на 131-во Основно училище „Пейо Яворов“. В учебното заведение президентът ще участва в откриването на кабинет за интерактивно обучение и в представянето на книга, посветена на големия български поет Пейо Яворов.

По-късно през деня президентът Радев ще посети Центъра за креативни технологии „Тумо“ в арменската столица.

В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, народни представители, както и представители на деловите среди.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1783 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.02.13 | 20:57

4
Много прости турчуля са коментирали тук!
simionov

2018.02.13 | 20:57

5
pomak takiv q si mal4i, grozish balgariq
ЗАЩО РАДЕВ ИМА ГОЛЕМИ ОГРОМНИ МАГАРЕШКИ УШИ ???

2018.02.13 | 00:29

3
радев КУРВОООООООООООООООООООООООООООООООООООО
ЗАЩО РАДЕВ ИМА ГОЛЕМИ ОГРОМНИ МАГАРЕШКИ УШИ ???

2018.02.13 | 00:28

2
КОЙ ДЪРПА УШИТЕ НА ТОВА ПРОСТО МАГАРЕ ???????????????????????
ЗАЩО РАДЕВ ИМА ГОЛЕМИ ОГРОМНИ МАГАРЕШКИ УШИ ???

2018.02.12 | 21:42

1
радев КУРВОООООООООООООООООООООООООООООООООООО

Добави коментар

Водещи новини