АПИ с важна информация за шофьорите. Ето къде всички трябва да се движат с повишено внимание (обнове

  • 11 февруари 2018 07:21

  • 10408
  • 1
АПИ с важна информация за шофьорите. Ето къде всички трябва да се движат с повишено внимание (обнове
© Pixabay

Заради падналия обилен снеговалеж пред изминалата нощ, са въведени ограничения за движението в област Смолян.

Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги през проходите Пампорово и Превала. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен и Превала и по пътя Батак – Доспат.

Цяла нощ снегопочистващите машини са били на терен, за да разчистват и обработват пътищата. Снежната покривка варира от 5 до 15 см по високите места. Температурите сутринта са от минус 1 до минус 4 градуса, на места има слаб снеговалеж.

Десет закъсали леки коли имаше по пътя от Смолян към прохода "Превала" преди кв. "Езерово" заради обилния снеговалеж, инфромира БНР.

Предупреждение за опасно време в почти цялата странаВ 4 области е обявен жълт код за сняг и поледици: областите Кюстендил, Перник, София-град и Софийска

Движението по пътя Видин – Монтана в посока Монтана също е ограничено за камиони над 12 т заради силни снегонавявания, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Без ограничение е движението в посока Видин. Обходният маршрут в посока Монтана е: Дунавци – Арчар – Добри дол – Тополовец – Ружинци.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в областите Шумен и Разград. Поради силен вятър, образуване на големи снегонавявания се затварят следните пътища: път II-27 Нови Пазар - Тръница, път III-701 Нови Пазар - Секулово, път III 2073 Никола Козлево - Пет могили, път III -2075 Никола Козлево - Цани Гинчево, път III - 207 Векилски - Орляк, път III -2006 Мадара - Нови Пазар, път III - 2007 Каспичан - Златна Нива. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ . Водачите на МПС да избягват движението в тези участъци и да се съобразяват с ограниченията и действията на пътна полиция.

Временно е ограничено движението в една лента по пътя Силистра-Добрич при разклона за Карапелит, поради аварирал ТИР.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivanov

2018.02.11 | 10:39

1
vie mislite za snqg, po4va tretata svetovna voyna

Добави коментар

Водещи новини