Харесайте facebook страницата ни

Мартин Шулц: Няма да съм външен министър на Германия

© gettyimages (архив)

Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския ... към профила обяви, че няма да заеме поста външен министър на Федералната република, предаде ТАСС.

Водачът на лявата политическа формация бе подложен на яростна критика от свои съпартийци заради сключеното споразумение с коалицията на канцлера в Берлин - Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. ... към профила . На 7 февруари политиците се споразумяха да формират кабинет и с това сложиха край на продължилата почти четири месеца кабинетна криза в Германия. Предвиждаше се Шулц да поеме ръководството на дипломатическата централа. Идеята той да стане министър в правителството бе посрещната на нож от много членове на партията начело с Шулц.

Според вътрешните правила на ГСДП споразумението с ХДС/ХСС трябва да бъде одобрено на партиен форум. Ако социалистите дадат зелена светлина на сделката, Щулц ще се откаже от поста външен министър.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
naco (гост)
10.02.2018 | 10:26

Ти,да видиш!?

Рейтинг:
 
0
гошо (гост)
10.02.2018 | 13:24

А ще си външна министърка щото си със сменен пол,нали?

Рейтинг:
 
1
(гост)
10.02.2018 | 13:24

Къде си вреш носа бе Гошко?

Рейтинг:
 
5
 
Добави Коментар