Полицията хвана извършители на незаконна сеч в среднощна акция

  • 09 февруари 2018 14:16

  • 4832
  • 1
Полицията хвана извършители на незаконна сеч в среднощна акция
© Pixabay

Горски стражари и полицаи заловиха при среднощна акция край Добрич извършители на незаконна сеч, съобщиха от  пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.

Съвместните проверки са били организирани край околовръстния път на Добрич в посока към близкото село Победа. Мобилни контролни екипи на Североизточното държавно предприятие, на държавното горско стопанство "Добрич" и Районното полицейско управление следят от началото на седмицата за нарушители в района, посочват от пресслужбата.

При акцията в 3.40 часа призори са заловени нарушителите, които се придвижвали с четири каруци, натоварени с 4.5 кубически метра дърва за огрев. Горските стражари са задържали дървесината, каруците с конете и намерения у нарушителите моторен трион. При среднощната акция са съставени осем акта и девет констативни протокола.

Съвместните проверки с полицията се провеждат според сключеното през 2015-а споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните, пояснява Цанко Николов, който оглавява горското стопанство в Добрич.

По думите му системните проверки ще продължат, като горските стражари стриктно ще следят дали транспортираната дървесина е маркирана и със задължителния по закона превозен билет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4832 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.21 | 08:01

1
лилииии, това българи ше да са били, от препечените обаче.

Добави коментар

Водещи новини