Спряха операциите в клиниката, в която варненка издъхна след операция на сливиците

  • 31 януари 2012 20:31

  • 1813
  • 0
Спряха операциите в клиниката, в която варненка издъхна след операция на сливиците
©

Преустановени са операциите във варненската частна клиника, където на 27 януари след отстраняване на сливици почина 23-годишната Дарина Григорова. Оперативната дейност няма да бъде възобновена до изясняване на случая, съобщи БНТ.

Освен вътрешната проверка, която е разпоредило ръководството на клиниката, тече и проверка на Регионалната здравна инспекция. Случаят се разследва от Окръжната прокуратура във Варна.

Припомняме, че Дарина Григорова е постъпила за планова операция в клиника за отстраняване на сливици на 26 януари. След интервенцията, извършена от доц. Димитър Габровски, младата жена е останала за 24 часа в здравното заведение, придружена от майка си. През нощта е имало сестрински пост до болната, която е оставена и лекар на разположение, увери Д-р Венелина Милева, управител на клиниката. На следващия ден младата жена се е оплакала, че й се вие свят. След преглед от специалист е установено, че на мястото на операцията има съсирек.

Лекарите спрели кръвотечението. Реанимационен екип отвел Дарина в болница "Света Анна", където въпреки положените допълнителни усилия от медиците, тя починала.

При проверката са установени административни нередности, които нямат общо с младата жена.

Преди три години в същия център имаше друг смъртен случай след операция на сливици. Тогава почина 6-годишно дете от Белослав, което имаше множество увреждания. Лекарска грешка не беше установена.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини