Видинският административен съд работи вече в нова сграда

  • 09 февруари 2018 08:57

  • 718
  • 0
Видинският административен съд работи вече в нова сграда
© pixabay.com

Видинският административен съд работи вече в новата си сграда. От 5 февруари той е с административен адрес - Видин, ул. "Цар Симеон Велики" 3, съобщиха от съдебната институция. Съдът работи всеки ден от понеделник до петък, с работно време от 08.30 ч. до 17.30 часа без прекъсване.

До няколко дни ще бъдат достъпни и новите телефонни номера на Административния съд във Видин, които допълнително ще бъдат оповестени на интернет страницата на съда в раздел контакти, съобщиха още от пресцентъра на институцията.

До момента Административният съд ползваше няколко стаи в Съдебната палата на областния град, а липсата на достатъчно място беше проблем, който неведнъж бе коментиран на годишните отчетни пресконференции.

За нов дом на Административния съд беше определена сградата на бившата "Балканбанк", намираща се срещу паркинга на Община Видин. През 2014 година бе обявена обществена поръчка за ремонт на сградата на стойност 2 млн. лв., осигурени от Министерството на правосъдието.

Четири години по-късно Административният съд влиза в новата си сграда, която е достъпна за всички и отговаря на европейските изисквания.

Последвайте канала на

Нора Виткова
718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини