НС продължава работа по промените в Закона за банковата несъстоятелност

  • 09 февруари 2018 07:36

  • 797
  • 2
НС продължава работа по промените в Закона за банковата несъстоятелност
©

Парламентът ще продължи работа по второ четене на промените в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с казуса „КТБ“.

Това предвижда дневния ред на работа на Народното събрание. Вносители са народните представители от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, а в мотивите на законопроекта е записано, че той цели да се осигурят ефективни механизми за попълване на масата на несъстоятелността на банка, обявена в несъстоятелност, и да се противодейства на схеми за вторичното разграбване на активите, закупени пряко или непряко с пари с такъв произход.

В рамките на пленарното заседание ще се проведе и петъчния парламентарен контрол, в който министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще отговаря на депутатски въпрос относно съмненията за необосновано повишаване на цената на електрическата енергия на свободния пазар. Участие ще вземат още министрите на културата – Боил Банов, на регионалното развитие и благоустройство – Николай Нанков, на образованието и науката – Красимир Вълчев, както и на труда и социалната политика - Бисер Петков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
797 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЯГАТ ЛИ БЯГАТ ОТ ИСТИНАТА

2018.02.09 | 13:47

2
А ЗАКОНА ЗА ФАЛИТА НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА НИМА НЕ Е ВАЖЕН. В ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАЦИЙ Е В СИЛА ОТ МНОГО ГОДИНИ. ХАЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ

2018.02.09 | 09:08

1
Всичко е в полза на банките. Кой го интересуваш ти изпаднал в беда

Добави коментар

Водещи новини