Спецакция: МВР разкри оръжие, наркотици и издирвани коли

  • 08 февруари 2018 18:56

  • 11725
  • 2
Спецакция: МВР разкри оръжие, наркотици и издирвани коли
© МВР (архив)

Оръжие, наркотици и издирвани моторни превозни средства са открити при полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена на 6 февруари след съгласувани действия на криминалисти на ОДМВР - Плевен и Ловеч.

В рамките на полицейските действия били предприети претърсвания на няколко адреса на територията на област Ловеч. От къща в село Изворче и апартамент в Ловеч, обитавани от 39-годишен мъж, били намерени 2.8 г бяло кристално прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на метамфетамин.

Пак оттам били иззети боен пистолет "Макаров" със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител, в комплект с пълнител и боен патрон. Открити са още гладкоцевна ловна пушка без сериен номер, 17 ловни патрона, стъклена колба, съдържаща бяло кристално прахообразно вещество.

В двора на къщата полицаите проверили и паркиран лек автомобил "БМВ", който се оказало, че е обявен за издирване. В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет "Априля - 125", без поставен регистрационен номер. При извършената справка било установено, че той е обявен за издирване в ШИС с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление.

Двете моторни превозни средства са иззети от служители на РУ - Ловеч. Изготвените експертизи сочат, че иззетите оръжия са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси.

Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
11725 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.09 | 08:26

2
taka shte e kato ne se otchitate na BB GROBARIA NO niama strashno toi niama da va vkara v pandiza samo va splashva
анонимен

2018.02.08 | 20:57

1
кажете колко прахообразно вещество са заловени на ГКПП-тата

Добави коментар

Водещи новини