Тръмп: Вярата заема централно място в живота на американците

  • 08 февруари 2018 18:28

  • 1193
  • 4
Тръмп: Вярата заема централно място в живота на американците
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви днес, че вярата заема централно място в живота на американците и тяхната свобода, предаде Асошиейтед прес.

В реч по време на ежегодната Национална молитвена закуска, събрала религиозни лидери, политици и високопоставени лица, той подчерта, че вижда у съгражданите си "силата на Божията любов", особено след последните урагани и масови стрелби. "Всички ние можем да сме герои", добави президентът.

Тръмп се радва на голяма подкрепа сред християните евангелисти, които му помогнаха да влезе в Белия дом. През първата година от мандата му те го приветстваха заради назначенията на консервативни съдии, опитите да отслаби правилата, забраняващи политическа дейност на религиозни групи, както и когато обяви Ерусалим за столица на Израел.

Милиони хора в Куба, Иран, Венецуела, Северна Корея и други страни страдат от репресивни и жестоки режими, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС. Той припомни, че в продължение на много години "Ислямска държава" е избивала християни, мюсюлмани и хора от други религии, но днес международната коалиция е освободила почти изцяло териториите в Ирак и Сирия, доскоро контролирани от джихадистите.

Националната молитвена закуска се провежда всяка година в началото на февруари. Тя се организира от Конгреса на САЩ и религиозната фондация "Фелоушип" (Fellowship Foundation). Тази година на проявата присъстваха 3800 представители от различни страни, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1193 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.02.10 | 13:06

4
ЗА БОГАТИТЕ ПАРИ И ВЛАСТ,ЗА БЕДНИТЕ-ВЯРА.

2018.02.08 | 23:01

3
Вявата в долара без покритие ли, или, или че още са водеща икономика?

2018.02.08 | 23:01

2
Те вярват в сатаната и на него служат!
НАЙ ВЕЧЕ

2018.02.08 | 21:15

1
Тръмп: Вярата заема централно място в живота на американците....ВЯРАТА В ..........ЗЕЛЕНИЯ ГУЩЕР !!

Добави коментар

Водещи новини